Historiskarkiv
StartsidenOm Historisk Arkiv Det skerLinks KontaktPrisliste
 
Temaer
HaderslevWiki
Slægtsforskning
Godt igang
Hvem er Historisk Arkiv
Brug arkivet
Lokalhistorien
Samlinger


Startsiden / Temaer / Slægtsforskning  Bookmark and Share   Udskriv   Print siden

Slægtsforskning

 

Hvad er slægtsforskning?
Den typiske slægtsforsker forsøger, at finde så mange oplysninger om sine forfædre som muligt. Nogle går også den anden vej og leder efter nulevende slægtninge ud fra en fælles forfader.

I arkivalierne kan du finde de oplysninger myndighederne har registreret, når dine forfædre har været i kontakt med myndighederne. Det kan f. eks. være i forbindelse med dåb, konfirmation, vielse, begravelse, skílsmisse, adoption, uddannelse, session, køb af ejendom, retsager m.m.

Arkivmateriale
Arkivet ligger inde med meget af det eksisterende arkivmateriale, der vedrører Haderslev by, men en del befinder sig dog på Landsarkivet i Aabenraa. Arkivalierne dækker stort set alle sider af bylivet så som skattebetaling og indkvartering, byråd og laugsvæsen, plejebørn og meget mere. Arkivet råder desuden over mikrofilm af kirkebøger fra sognene i den nuværende Haderslev Kommune, men også fra en del af de omgivende sogne.

Savner du særlige emner belyst, eller har du ideer til, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden i forhold til slægtsforskning, er du velkommen til at skrive en mail på: arkiv@haderslev.dk

Siden er under opbygning.Til top  til top
Arkivbutik
Databaser
Haderslev Basen

Kontakt os 

© 2011 Copyright - Historisk Arkiv for Haderslev Kommune • Kløvervej 87 B • 6100 Haderslev • Telefon 74 34 78 00
Haderslev Kommune Unesco